New Goa General Knowledge (GK) Questions and Answers 2017


1. State Animal of Goa?
(A) Chital (B) Gaur (C) Oxen (D) Gayal
Ans : (B)

2. Total Number of Rajya sabha seats in Goa?
(A) 1 (B) 4 (C) 7 (D) 2
Ans : (A)




3. Total Number of Lok sabha seats in Goa?
(A) 3 (B) 6 (C) 2 (D) 9 
Ans : (C)

4. Who is the Current Chief Minister of Goa?
(A) Manohar Parrikar (B) Laxmikant Parsekar
(C) Pratapsingh Rane (D) Ravi S. Naik
Ans : (A)

5. Who is the Current Governor of Goa?
(A) Gopal Singh (B) Mridula Sinha
(C) Margaret Alva (D) Om Prakash Kohli
Ans : (B)
Read More : Jammu and Kashmir GK Question 2017

6. Who is the first Chief Minister of Goa?
(A) Luis Proto Barbosa (B) Pratapsingh Rane
(C) Shashikala Kakodkar (D) Dayanand Bandodkar
Ans : (D)

7. Who was the ruler of Goa before it becomes a part of India?
(A) British (B) Dutch (C) Portuguese (D) French
Ans : (C)

8. In which year Goa recognised as a State–
(A) 1980 (B) 1982 (C) 1985 (D) 1987
Ans : (D)

9. What is the literacy rate of Goa according to 2011 census?
(A) 82.59 (B) 86.72 (C) 88.70 (D) 92.15
Ans : (C)

10. Which one is the highest peak in Goa?
(A) Sonsogor (B) Vagheri Peak
(C) Braganza Ghats (D) None of the above
Ans : (A)

11. Total Number of districts in Goa?
(A) 2 (B) 4 (C) 5 (D) 7
Ans : (A)

12. Which one is the official Language of Goa?
(A) English (B) Hindi (C) Konkani (D) Marathi
Ans : (C)

13. What is the area of Goa?
(A) 3,006 sq. mi. (B) 2,124 sq. mi.
(C) 1,429 sq. mi. (D) 3,504 sq. mi.
Ans : (C)

14. Which is the capital of Goa?
(A) Panaji (B) Calangute (C) Pilar (D) Rachol
Ans : (A)

15. Which one is the largest city by areawise in Goa?
(A) Vasco da Gama (B) Panaji (C) Margao (D) Ponda
Ans : (A)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *