Jammu and Kashmir General Knowledge (GK) Question Answer 2017


1. State Animal of Jammu and Kashmir?
(A) Mammal (B) Kashmir stag (C) Red deer (D) Barasingha
Ans : (B)

2. Total Number of Rajya sabha seats in Jammu and Kashmir?
(A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 8
Ans : (B)

3. Total Number of Lok sabha seats in Jammu and Kashmir?
(A) 1 (B) 5 (C) 6 (D) 3
Ans : (C)




4. Who is the Current Chief Minister of Jammu and Kashmir?
(A) Farooq Abdullah (B) Mehbooba Mufti
(C) Ghulam Nabi Azad (D) Mufti Mohammad Sayeed
Ans : (B)

5. Who is the Current Governor of Jammu and Kashmir?
(A) Narinder Nath Vohra (B) Braj Kumar Nehru
(C) K. V. Krishna Rao (D) Jagmohan
Ans : (A)

6. Who is the first Chief Minister of Jammu and Kashmir?
(A) Hari Singh (B) Syed Mir Qasim
(C) Ghulam Mohammed Sadiq (D) Sheikh Abdullah
Ans : (C)

Read More :
West Bengal GK Question 2017

7. Which of the following lakes of India is located in Jammu and Kashmir?
(A) Phuljhar Lake (B) Koleru Lake (C) Anchar Lake (D) Hamirsar Lake
Ans : (C)

8. How many Districts in Jammu & Kashmir?
(A) 22 (B) 20 (C) 18 (D) 25
Ans : (A)

9. Area rank of Jammu and Kashmir?
(A) 14 (B) 16 (C) 18 (D) 11
Ans : (A)

10. Who bought Kashmir from the British?
(A) Ranjit Singh (B) Mahadaji Scindia
(C) Sayyajirao Gaekwad (D) Gulab Singh
Ans : (D)

11. Which country is to the west of Jammu and Kashmir?
(A) Bhutan (B) Nepal (C) Pakistan (D) Thailand
Ans : (C)

12. What is the term of Jammu and Kashmir’s Legislative Assembly?
(A) Five years (B) Six years (C) Four years (D) Seven years
Ans : (B)

13. Which is the summer capital of Jammu and Kashmir?
(A) Srinagar (B) Pahalgam (C) Baramulla (D) Gulmarg
Ans : (A)

14. Which is the winter capital of Jammu and Kashmir?
(A) Udhampur (B) Jammu (C) Poonch (D) Leh
Ans : (B)

15. Which is the official language of Jammu and Kashmir?
(A) Hindi (B) Punjabi (C) Urdu (D) Kashmiri
Ans : (C)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *