Practice Questions for Marketing Aptitude & Computer Knowledge

Questions for Marketing Aptitude and Computer Knowledge
1. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as–
(A) storage (B) output (C) input (D) information (E) None of these (Ans : A)

2. One of the methods for Market Monitoring is–
(A) to watch TV serials (B) to discuss with other sales persons
(C) to monitor media outlets (D) All of these (E) None of these (Ans : C)

3. Sources of Sales Leads are–
(A) Data Mining (B) Market Research (C) Media Outlets
(D) Promotional Programs (E) All of these (Ans : E)

4. Promotion in Marketing means–
(A) passing an examination (B) elevation from one grade to another
(C) selling the products through various means (D) selling the product in specific areas
(E) All of these (Ans : C)

5. The Target Group for Education Loans is–
(A) All colleges (B) all parents (C) research scholars
(D) meritorious students seeking higher education (E) all of these (Ans : D)

6. How many different documents can you have open at any one time ?
(A) Not more than three (B) Only one (C) As many as your computer memory will hold
(D) No more than your Taskbar can display (E) None of these (Ans : D)

7. A ‘Target Group’ means–
(A) a group of sellers (B) a group of buyers (C) a group of products
(D) a group of persons to whom sales should be focused (E) All of these (Ans : D)

8. Market Segmentation means–
(A) segmenting the salesmen (B) segmenting the employees
(C) segmenting the customers as per their needs
(D) segmenting the products (E) All of these (Ans : C)

9. Value-added services mean–
(A) Additional cost (B) Additional production (C) Additional staff
(D) Additional services (E) All of these (Ans : D)

10. Marketing channels mean–
(A) Delivery time (B) Delivery period (C) Sales outlets
(D) Purchase outlets (E) All of these (Ans : C)

11. Good selling skill calls for–
(A) Patience (B) Perseverance (C) Persuasion
(D) Pursuit (E) All of these (Ans : E)

12. To ‘‘close a call’’ means–
(A) To clinch the sales (B) To abandon the sales (C) To lose the business
(D) To annoy the customer (E) To exit from the sales team (Ans : A)
13. To make the number pad act as directional arrows, you press the ............ key.
(A) shift (B) arrow lock (C) num lock (D) caps lock (E) None of these (Ans : C)

14. You use a (n) ....... such as a keyboard or mouse, to input information.
(A) storage device (B) processing device (C) input device
(D) output device (E) None of these (Ans : C)

15. ............ allows voice conversations to travel over the Internet.
(A) Internet telephony (B) Instant messaging (C) E-mail
(D) E-commerce (E) None of these (Ans : A)

16. Which of the following is not true about computer files ?
(A) They are collections of data saved to a storage medium
(B) Every file has a file name
(C) A file extension is established by the user to indicate the file’s contents
(E) All files contain data (D) None of these (Ans : C)

17. To move to the beginning of a line of text, press the ............ key.
(A) pageup (B) a (C) home (D) enter (E) None of these (Ans : C)

18. The contents of ............ are lost when the computer turns off.
(A) storage (B) input (C) output (D) memory (E) None of these (Ans : D)

19. When you turn on the computer, the boot routine will perform this test–
(A) RAM test (B) disk drive test (C) memory test
(D) power-on self-test (E) None of these (Ans : B)

20. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off–
(A) RAM (B) motherboard (C) secondary storage device
(D) primary storage device (E) None of these (Ans : C)

21. Antivirus software is an example of–
(A) business software (B) an operating system (C) a security utility
(D) an office suite (E) None of these (Ans : C)

22. Marketing in banks is a necessity today, due to–
(A) Liberalisation (B) Nationalisation (C) Fashion  (D) Urbanisation
(E) Marketing in banks is not necessary, as banking in India is more than 200 years old (Ans : A)

23. The main system board of a computer is called the–
(A) integrated circuit (B) motherboard (C) processor (D) microchip (E) None of these (Ans : B)

24. A(n) ............ backup contains a copy of every program, data, and system file on a computer.
(A) restoration (B) bootstrap (C) differential (D) full (E) None of these (Ans : D)

25. Target group means–
(A) all employees (B) short-listed group (C) all the marketing staff
(D) sales representatives (E) group of people likely to buy the identified product (Ans : E)


Comments & Contact Form


Email *

Message *