NIFT Fashion Design Entrance Exam Solved Paper 2013

National Institute of Fashion Technology Fashion Design (Under Graduate) Exam 2013
General Knowledge Solved Paper

1. “Consumer Electronic Imaging Fair 2013” formally known as “Photo Fair” was organised during January 2013 at–
(A) Kolkata (B) Chennai
(C) Delhi (D) Mumbai
Ans : (C)

2. Who is the brand ambassador of NOKIA Phones in India ?
(A) Shah Rukh Khan (B) Aamir Khan
(C) Abhishek Bachchan (D) M.S. Dhoni
Ans : (A)

3. Which are the rivers that originate from the Mansarovar region ?
(A) Narmada, Tapti, Beas (B) Indus, Sutlej, Brahmaputra
(C) Godavari, Krishna, Cauvery (D) Ganges, Yamuna, Hooghly
Ans : (B)

4. Where are the headquarters of the International Olympic Committee located?
(A) Italy (B) Switzerland
(C) Belgium (D) France
Ans : (B)

5. What is common about famous personalities Manish Malhotra, J. J. Valya and Rohit Bal?
(A) Male Modelling (B) Film Direction
(C) Novel Writing (D) Fashion Designing
Ans : (D)

6. Which Indian State is the leading Cotton producer ?
(A) Gujarat (B) Maharashtra
(C) Andhra Pradesh (D) Madhya Pradesh
Ans : (A)

7. Mahindra & Mahindra has acquired the manufacturing of ………. by naming its next generation electric car as the Mahindra e2o that is ‘E-too-oh’.
(A) Reva (B) Punto
(C) Nano (D) Bolero
Ans : (A)

8. World’s largest roller coaster named ‘Ferrari World’ is located in–
(A) Tokyo (B) Abu Dhabi
(C) Mumbai (D) Beijing
Ans : (B)

9. Who won the men’s national table tennis championship in January 2013 held in Raipur?
(A) Soumyajit Ghosh (B) Sharat Kamal
(C) Sourabh Chaktaborty (D) G Jalyan
Ans : (A)

10. Who won the reality TV show “Bigg Boss Season 6” in January 2013 hosted by actor Salman Khan ?
(A) Sana Khan (B) Urvashi Dholakia
(C) Imam Siddique (D) Niketan Madhok
Ans : (B)

11. ‘Canterbury’, the premium Indian brand of woollen cardigans and pullovers is from the house of–
(A) Monte-Carlo (B) Woodland
(C) Digjam (D) OCM
Ans : (A)

12. Which state has the traditional dress of men known as “Sola or Fotua” and “Eri-Chaddar” ?
(A) Assam (B) Tripura
(C) Nagaland (D) Meghalaya
Ans : (A)

13. Which one of the following cosmetic companies has launched Color Riche Nail Collection “Le nail Art” ?
(A) Lakme (B) L’Oreal
(C) Garnier (D) Clinique
Ans : (B)

14. The ‘more mega store’ retail chain belongs to which Indian Industry?
(A) Reliance Industry (B) Bharti Enterprises
(C) Aditya Birla Group (D) None of these
Ans : (C)

15. Who is the brand ambassador of the Hockey India League (HIL) 2013 ?
(A) Pargat Singh (B) Dhanraj Pillai
(C) Navjot Singh Sidhu (D) Virat Kohli
Ans : (C)

16. ‘Van Heusen’ is a leading International brand of–
(A) formal wear (B) fashion accessories
(C) jewellery (D) None of these
Ans : (A)

17. ‘Sonata’, ‘Ajanta’ and ‘Maxima’ are the well-known Indian brands of–
(A) jewellery (B) watches
(C) cosmetics (D) home furnishing
Ans : (B)

18. Lionel Messi, the winner of four FIFA-Ballon d’Or and World Player of the Year belongs to–
(A) Brazil (B) Spain
(C) Argentina (D) Germany
Ans : (C)

19. Who has been crowned ‘Miss Earth’ Beauty Pageant at the 12th edition held in November 2012 ?
(A) Stephany Stetanowitz (B) Tereza Fajksova
(C) Osmariel Villalobos (D) Camila Brant
Ans : (B)

20. FDI stands for–
(A) Fashion Directorate of India (B) Foreign Direct Investment
(C) Fashion Designer’s Initiative (D) Foreign Directory of Industries
Ans : (B)

21. The international awards given by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, California (USA) for excellence in the field of cinema are popularly known as–
(A) IIFA Awards (B) Oscar Awards
(C) BAFTA Awards (D) Grammy Awards
Ans : (B)

22. The largest continent in terms of area is–
(A) Asia (B) Africa
(C) Australia (D) North America
Ans : (A)

23. The space agency NASA belongs to–
(A) Germany (B) USA
(C) Russia (D) France
Ans : (B)

24. The basic function of technology ‘Blue tooth’ is to allow–
(A) landline phone to mobile phone communication
(B) signal transmission on mobile phones only
(C) satellite television communication
(D) wireless communication between equipment
Ans : (D)

25. Which among the following is the source of a non-conventional energy?
(A) Solar Power (B) Coal
(C) Uranium (D) Petroleum
Ans : (A)


Comments & Contact Form


Email *

Message *