English Preposition Exercises with Answers

Preposition Exercises 
Direction : Fill in the blanks with appropriate Prepositions choosing one from the five alternatives given below each sentences.

1. There is a disturbing nexus..........politics and sports in India.
(A) among (B) with (C) by
(D) between (E) upon (Ans : D)

2. Nitu's marriage..........Deepak was tumultous.
(A) to (B) with (C) between
(D) of (E) None of these (Ans : B)

3. Baggage can be covered..........loss or accident during travel.
(A) against (B) with (C) along
(D) for (E) of (Ans : A)

4. Gita kept talking loudly oblivious..........the fact that it was the college library and not the student's common room.
(A) with (B) about (C) for
(D) of (E) by (Ans : D)

5. After the advice of his father, he was reconciled..........his wife.
(A) to (B) with (C) by
(D) in (E) into (Ans : A)

6. My father gets up everyday..........5 o'clock.
(A) on (B) at (C) from
(D) upon (E) with (Ans : B)

7. His path was beset..........difficulties.
(A) with (B) within (C) among
(D) by (E) against (Ans : A)

8. I have resigned myself..........my fate.
(A) at (B) with (C) on
(D) to (E) by (Ans : D)

9. The train is..........time.
(A) besides (B) between (C) behind
(D) by (E) along (Ans : C)

10. He was struck..........lightning.
(A) by (B) with (C) at
(D) from (E) behind (Ans : A)

11. What do you make..........all this ?
(A) with (B) of (C) by
(D) for (E) to (Ans : B)

12. There is the book that you asked–
(A) to (B) after (C) for
(D) from (E) about (Ans : C)

13. He plays cricket..........hockey.
(A) beside (B) within (C) after
(D) besides (E) and (Ans : D)

14. You should start at dawn to reach the station..........time.
(A) upon (B) by (C) in
(D) into (E) None of these (Ans : C)

15. I am tired..........writing to him.
(A) with (B) of (C) by
(D) from (E) None of these (Ans : B)

16. There is an exception..........every rule.
(A) for (B) from (C) to
(D) in (E) None of these (Ans : C)

17. He cut his finger..........a knife.
(A) with (B) by (C) from
(D) into (E) None of these (Ans : A)

18. Ninety members voted..........favour of the resolution.
(A) in (B) to (C) for
(D) from (E) None of these (Ans : A)

19. The parents are usually not satisfied..........the performance of their children.
(A) to (B) with (C) over
(D) about (E) None of these (Ans : D)

20. Shylock was devoid..........pity.
(A) of (B) with (C) in
(D) to (E) None of these (Ans : C)

21. The art exhibition is to be officially opened..........Wednesday..........2 p.m.
(A) on; at (B) at; on (C) from; on
(D) on; from (E) None of these (Ans : A)

22. All the members of my family go to Church..........every Sunday..........the morning, usually..........nine O' clock.
(A) on; in; at (B) in; on; at (C) on; at; in
(D) at; in; on (E) None of these (Ans : A)

23. Last year his mother died..........typhoid ..........the Christmas eve.
(A) of; on (B) on; of (C) from; at
(D) at; of (E) None of these (Ans : A)

24. Good citizens always abide..........the law.
(A) with (B) of (C) by
(D) for (E) None of these (Ans : C)

25. He died from want..........medical aid.
(A) with (B) against (C) by
(D) of (E) None of these (Ans : D)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *