Hotel Management Entrance Computer Awareness Solved Que. Paper

Hotel Management & Catering Technology Admission Test
Computer Awareness Solved Paper
1. RAM stands for–
(A) Read Access Memory (B) Random Access Memory
(C) Random Assigned Memory (D) All of these
Ans: (B)

2. Data in RAM are–
(A) Volatile in nature (B) Non-volatile in nature
(C) Both (A) & (B) (D) All of these
Ans: (A)

3. BIOS stands for–
(A) Basic Input Output System (B) Basic Instruction Output System
(C) Basic Interface Output System (D) All of these
Ans: (A)

4. RAM in its commercial forms are available as–
(C) Both (A) & (B) (D) CPSB
Ans: (C)

5. Which of the following requires refreshing during retaining the data ?
(C) Virtual Memory  (D) FDD
Ans: (A)

6. Verification of a login name and password is known as–
(A) configuration (B) accessibility
(C) authentication (D) loggiog in
Ans: (C)

7. The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer’s–
(A) CPU (B) platform
Ans: (B)

8. The capability of the operation system to enable two of more then two programs to execute simultaneously in a single computer system by using a single processor is–
(A) Multiprocessing  (B) Multitasking
(C) Multiprogramming  (D) Multiexecution
Ans: (B)

9. The basic goal of computer process is to convert data into–
(A) information  (B) tables
(C) files  (D) graphs
Ans: (A)

10. A hard copy of a document is–
(A) stored in the hard disk (B) stored on a floppy
(C) stored on a CD (D) Printed on the printer
Ans: (D)

11. Which of the following is not an output device ?
(A) Plotter  (B) Printer
(C) Scanner  (D) Monitor
Ans: (C)

12. Which keys can be used together with other keys for special tasks ?
(A) Insert, Delete (B) Ctrl, Shift
(C) Left Arrow, Right Arrow (D) Page Up, Page Down
Ans: (B)

13. Instructions that tell the computer what to do. Another name for software–
(A) programs (B) CPU
(C) options  (D) folder
Ans: (A)

14. A program which helps create written documents and lets you go back and make corrections as necessary–
(A) spreadsheet  (B) personal writer
(C) word printer  (D) word processor
Ans: (D)

15. A place that a user can create to store files–
(A) cursor  (B) text
(C) folder  (D) boot
Ans: (C)


Comments & Contact Form


Email *

Message *