Synonyms Quiz with Answers

Directions : In the following exercises each question consists of a bold word in capital letters followed by four or five options. Select the option that is most similar in meaning to the bold word in capital letters.

1. AMICABLE
(a) Poisonous (b) Friendly
(c) Satisfying (d) Heartening

2. GRANDEUR
(a) Magnificence (b) Admiration
(c) Happiness (d) Awe

3. PROCRASTINATE
(a) Intimidate (b) Humiliate
(c) Predict (d) Postpone


4. INVIDIOUS
(a) Irritable (b) Harsh
(c) Sinful (d) Unpopular

5. CONCLAVE
(a) Private meeting (b) Seminar
(c) Procession (d) Party

6. PARITY
(a) Similarity (b) Originality
(c) Vicinity (d) Equivocal

7. HOBBLING
(a) Depressed (b) Insincere
(c) Robust (d) Crippled
(e) Consecrated

8. CANDOUR
(a) Emotion (b) Concern
(c) Frankness (d) Vocation
(e) Detraction

9. NET
(a) Actual amount (b) Amount after tax
(c) Governance (d) Coverage
(e) Mesh

10. APATHY
(a) Sympathy (b) Powerful
(c) Indifference (d) Far away

11. KNAVE
(a) Novice (b) Dishonest
(c) Futuristic (d) Traditional

12. PALE
(a) Colourless (b) Whitish
(c) Enclosures (d) Ashy
(e) Bright

13. ORBIT
(a) Curved path (b) Course of person’s eye
(c) Elliptical (d) Range of activity
(e) Course of action

14. CONDUCIVE
(a) Prohibitive against (b) Helping to reduce
(c) Prone to minimize (d) Tending to promote
(e) Helping to deteriorate

15. COERCION
(a) Consensus (b) Compulsion
(c) Deferment (d) Cruelty
(e) Victimization

16. DEPLETE
(a) Take away (b) Fill
(c) Make greater (d) Exhaust

17. RECTITUDE
(a) Duplication (b) Integrity
(c) Ratification (d) Recovery

18. ABSTAIN
(a) Spoil (b) Refrain
(c) Derive (d) Put trouble

19. OBSOLETE
(a) Transparent (b) Irregular
(c) Outmoded (d) Strange
(e) Straightforward

20. TEMERITY
(a) Innocence (b) Tendency
(c) Audacity (d) Tenderness

Answers :1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (a) 5. (a) 6. (a) 7. (d) 8. (c) 9. (e) 10. (c)
11. (b) 12. (d) 13. (a) 14. (d) 15. (b) 16. (d) 17. (b) 18. (b) 19. (c) 20. (c)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *