Spotting Errors - Multiple Choice Questions (MCQ) and Answers

Direction (Q. Nos. 1-40) : Each question has a sentence with three parts labelled (A), (B) and (C). Read each sentence to find out whether there is any error in any part and indicate your answer in the answer sheet against the corresponding letter 2i.e., (A) or (B) or (C). If you find no error, your answer should be indicated as (D).




1. I did not know where they were going (A)/ nor could I understand (B)/ why had they left so soon. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

2. The teacher let the boy off (A)/ with a warning though he (B)/ was convinced with his guilt. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

3. If I would be a millionaire, (A)/ I would not be wasting my time (B)/ waiting for a bus. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

4. I should (A)/ have preferred (B)/ to go by myself. (C)/ No error (D)
(Ans : D)

5. It would be more better (A)/ If you could paint (B)/ the gate green. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

6. He walked five miles which are really a great distance (A)/ for a man like him (B)/ who is not only old but also ill. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

7. People shouldn’t (A)/ drop litter on pavements, (B)/ should they? (C)/ No error (D)
(Ans : D)

8. When things’get difficult, (A)/ you just have to (B)/ grit your teeth and preserve. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

9. Now, it can be easily said (A)/ that the population of this city is greater (B)/ than any other city in India. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

10. If we exercise regularly (A)/ we will be (B)/ more healthier. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

11. You will get (A)/ all the informations (B)/ if you read this booklet carefully. (C)/ No error (D)
(Ans : B)

12. I have paid (A) / my bill for electricity (B) / only a week ago. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

13. He is very ill (A)/ I am afraid (B)/ he is going to die. (C)/ No error (D)
(Ans : D)

14. We have studied the two specimens carefully (A)/ X differs to Y (B)/ in only one respect, (C)/ No error (D)
(Ans : B)

15. If you don’t start behaving properly, (A)/ I will be forced to (B)/ tell to your supervisor, (C)/ No error (D)
(Ans : C)

16. The difficult part (A)/ is learning the new computer codes (B)/ after that it’s all downhill. (C)/ No error (D)
(Ans : D)

17. The teenager reassured his father at the station (A)/ “Don’t worry, dad’ (B)/ I will pull on very nicely at the hostel.” (C)/ No error (D)
(Ans : C)

18. I should do (A)/ the same (B)/ If I were in your place. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

19. India’s problems are not similar with (A)/ those of other countries (B)/ in several ways. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

20. I have tried (A)/ to meet him several times (B)/ he isn’t never at home. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

21. He is every but (A)/ as guilty (B)/ as I. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

22. If I was the king, (A)/I would change the face (B)/ of my country. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

23. With only a week (A)/ to go for the election (B)/ things are really hotting up. (C)/ No error (D)
(Ans : D)

24. Although there was still (A)/ a faint heartbeat, the patient was (B)/ for all intents and purposes dead, (C)/ No error (D)
(Ans : C)

25. We swam up to the drowning man, caught hold of his clothes (A)/ before he could go down again (B)/ and pulled him out, safe to the shore. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

26. It is only three days ago (A)/ that (B)/ he has arrived. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

27. There was no any piece of paper (A)/ in my pocket (B)/ as I had expected. (C)/ No error (D)
(Ans : A)

28. Molly speaks (A)/ French well (B)/ isn’t it? (C)/ No error (D)
(Ans : C)

29. One of the peculiarities (A)/ which distinguishes the present age (B)/ is the multiplication of books. (C)/ No error (D)
(Ans : B)

30. I prefer (A)/ my job (B)/ to yours. (C)/ No error (D)
(Ans : D)

31. The taxi (A)/ came at 8 O’clock (B)/ in the next morning, (C)/ No error (D)
(Ans : C)

32. It’s difficult to make friends (A)/ with her, she’s constantly (B)/ in the offensive. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

33. He goes (A)/ to office (B)/ by foot. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

34. The French Embassy employs him (A)/ regularly (B)/ as he knows to speak French. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

35. More than one (A)/ workmen (B)/ was killed, (C)/ No error (D)
(Ans : B)

36. Each of the boys (A)/ were to blame (B)/ for the accident. (C)/ No error (D)
(Ans : B)

37. Drydus’ prose, which is meant to be popular (A)/ loses nothing of its value (B)/ by being compared with his contemporaries. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

38. There has always been (A)/ some form of education (B)/ but there has not always been schools. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

39. I havent’t been (A)/ to New York before and (B)/ neither my sister. (C)/ No error (D)
(Ans : C)

40. That store (A)/ hadn’t hardly (B)/ any of those goods. (C)/ No error (D)
(Ans : B)

People Also Visited:

40 MCQ Synonyms Objective Questions and Answers
Reading Comprehension - Multiple Choice Questions and Answers
Antonyms - Multiple Choice Questions (MCQ) and Answers
Ordering of Sentences - Multiple Choice Questions (MCQ) and Answers
Sentence Rearrangement - Multiple Choice Questions (MCQ) Answers
Idioms and Phrases - Multiple Choice Questions (MCQ) and Answers
Sentence Correction - Multiple Choice Questions (MCQ) and Answers

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *