Idioms and Phrases Questions Asked in Previous Exams

We are giving 20 questions with answers of Idioms and Phrases asked in previous exams. These all questions will very helpful to you for the forthcoming government competitive exams and will increase your intelligence skills.

Directions : In each of the following questions, choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom printed in bold.

1. To keep the wolf away from the door [Railways, Exam]
(a) To keep away from extreme poverty
(b) To keep off an unwanted and undesirable person
(c) To keep alive
(d) To hold the difficulties and dangers in check (Ans : a)

2. To fly off the handle [S.B.I.P.O. Exam]
(a) To take of (b) To be indifferent
(c) To dislocate (d) To lose one’s temper (Ans : b)

3. To break the ice [LIC Exam]
(a) To start quarreling (b) To end the hostility
(c) To start a conversation (d) To end up partnership (Ans : c)

4. To look sharp [SSC Exam]
(a) To concentrate (b) To speak roughly
(c) To be attentive and active (d) To be quick (Ans : d)

5. To have brush with [Railways, Exam]
(a) To start painting (b) To have good and pleasing terms
(c) To be impressed (d) To have a slight encounter (Ans : d)

6. Swan-song [MBA Exam]
(a) Music as sweet as a song of birds
(b) A melodious song in praise of someone
(c) Praise of a woman by her lover
(d) Last work of a poet or musician before death (Ans : d)

7. Hard-Pressed [L.I.C.A.A.O. 2012]
(a) Bewildered (b) Insulated
(c) Hard discipline (d) In difficulties (Ans : d)

8. A tall order [RRB Exam]
(a) A task difficult to perform (b) A big problem
(c) A royal summon (d) A big demand (Ans : a)

9. Foar in the mouth [RRB Exam]
(a) Bitten by a snake (b) To reveal the secret
(c) To be furious (d) To be in the exteme hatred (Ans : d)

10. To run amuck [B.Ed. Exam]
(a) To run a race (b) To run about in frenzy
(c) To feel exhausted (d) To run to somebody’s help (Ans : b)

11. Adam’s ale [LIC Exam]
(a) Grace (b) Pleasure
(c) Water (d) Wine (Ans : c)

12. Spick and span [SSC Exam]
(a) Neat and clean (b) Outspoken
(c) A ready-made thing (d) Garrulous (Ans : a)

13. To blaze tail [B.Ed. Exam]
(a) To set on fire (b) To be annoyed
(c) To vehemently oppose (d) To inititate work in a movement (Ans : d)

14. To bite one’s lips [SSC Exam]
(a) To be angry (b) To feel sorry
(c) To have doubt (d) To laugh at others (Ans : a)

15. To blow hot and cold [SSC Exam]
(a) Changing weather (b) To be untrustworthy
(c) To be inconsistent (d) To be rich and poor frequently (Ans : c)

16. The pros and cons [Bank P.O. Exam]
(a) For and aginst a thing (b) Foul and fair
(c) Good and evil (d) Former and latter (Ans : a)

17. To see red [SSC Exam]
(a) To be very angry (b) To victimize someone
(c) To find fault with (d) To criticize others (Ans : c)

18. To haul over the coals [MBA Exam]
(a) To put hand in a wrong task (b) To throw into the fire
(c) To put to task (d) To say the wrong words (Ans : c)

19. French leave [SSC Exam]
(a) Long absence (b) Leave on the pretext of illness
(c) Causal leave (d) Absence without permission (Ans : d)

20. To carry off the bell [RRB Exam]
(a) To call others for help (b) To bag the first position
(c) To steal all wealth and flee (d) To trouble others (Ans : b)


Comments & Contact Form


Email *

Message *