Marketing Aptitude and Computer Knowledge for Bank Exams


Marketing Aptitude and Computer Knowledge for Bank Exams
1. Which part of the computer helps to store information?
(A) Disk drive (B) Keyboard (C) Monitor (D) Printer (E) None of these (Ans : A)

2. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as–
(A) pulling (B) pushing (C) downloading (D) transferring (E) None of these (Ans : C)

3. The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a–
(A) title bar (B) button (C) dialog box (D) window (E) None of these (Ans : D)

4. ............ is the process of carrying out commands.
(A) Fetching (B) Storing (C) Executing (D) Decoding (E) None of these (Ans : C)

5. Relationship Marketing means–
(A) selling to relatives (B) selling by relatives (C) after sales service
(D) cross-selling (E) All of these (Ans : C)

6. ‘Value – added services’ means–
(A) Better value at a premium (B) Costlier services
(C) Additional services (D) Better value at a discount
(E) At par services (Ans : C)

7. To ‘Close a Call’ means–
(A) To end the conversation (B) To put the phone down
(C) To close the doors (D) To clinch the sale
(E) To close the business (Ans : D)

8. A ............ is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu.
(A) dialog box (B) submenu (C) menu selection
(D) All of the above (E) None of these (Ans : A)

9. Direct Marketing means–
(A) face-to-face marketing (B) over-the-counter marketing (C) door-to-door marketing
(D) All of these (E) None of these (Ans : C)

10. A ‘‘Lead’’ means–
(A) a buyer (B) a seller (C) employee
(D) employer (E) None of these (Ans : A)

11. DSA means–
(A) District Sales Authority (B) Direct Selling Agent (C) Distributor and Sales Agents
(D) Distributor and State Agent (E) None of these (Ans : B)

12. A DSA’s main function is–
(A) to boost customer contacts (B) to boost emails (C) to boost telemarketing
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

13. An arrangement in which a supplier grants a dealer the right to sell products in exchange for some type of consideration is–
(A) Licensing (B) Retailing (C) Franchising
(D) Wholesaling (E) None of these (Ans : C)

14. Which distribution channel is represented by Producer/manufacturer > agent > wholesaler > retailer > consumer?
(A) Direct Selling (B) Indirect Selling (C) Dual Distribution
(D) Reverse Channel (E) None of these (Ans : B)

15. Business format franchising is an example of–
(A) Dual Distribution (B) Reverse Channel (C) Direct Selling
(D) Indirect Selling (E) None of these (Ans : A)

16. Breaking down large, homogeneous inventories into smaller lots for wholesalers and retailers is–
(A) Sorting out (B) Assorting (C) Accumulation
(D) Allocation (E) None of these (Ans : D)

17. What type of device is a computer printer ?
(A) Input (B) Output (C) Software (D) Storage (E) None of these (Ans : B)

18. The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is–
(A) multiprogramming (B) multitasking (C) time-sharing
(D) multiprocessing (E) None of these (Ans : D)

19. E-mail addresses separate the user name from the ISP using the ............ symbol.
(A) and (B) @ (C) % (D) V (E) None of these (Ans : B)

20. In MICR, U stands for–
(A) Code (B) Colour (C) Computer (D) Character (E) None of these (Ans : D)

21. The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document’s–
(A) features (B) format (C) pagination (D) grid (E) None of these (Ans : C)

22. Generally, you access the Recycle Bin through an icon located–
(A) on the desktop (B) on the hard drive (C) on the shortcut menu
(D) in the Properties dialog box (E) None of these (Ans : A)

23. Another word for software is–
(A) input (B) output (C) program (D) system (E) None of these (Ans : C)

24. The taskbar is located–
(A) on the Start menu (B) at the bottom of the screen (C) on the Quick Launch toolbar
(D) at the top of the screen (E) None of these (Ans : B)

25. The basic goal of computer process is to convert data into–
(A) files (B) tables (C) information (D) graphs (E) None of these (Ans : C)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *