Computer Knowledge Questions for Bank Free Online Test



1. Which of the following groups consists of only output devices?
(A) Scanner, Printer, Monitor (B) Keyboard, Printer, Monitor
(C) Mouse, Printer, Monitor (D) Plotter, Printer, Monitor

2. A(n) ……….contains commands that can be selected.
(A) pointer (B) menu (C) icon (D) button

3. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is a–
(A) disk (B) data (C) file (D) floppy

4. An error is also known as–
(A) bug (B) debug (C) cursor (D) icon

5. Which part of the computer helps to store information?
(A) Disk drive (B) Keyboard (C) Monitor (D) Printer

6. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as–
(A) pulling (B) pushing (C) downloading (D) transferring

7. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?
(A) Personal Computers (B) Supercomputers (C) Laptops (D) Notebooks

8. The role of a ……….generally is to determine a buyer's needs and match it to the correct hardware and software.
(A) computer scientist (B) computer sales representative
(C) computer consultant (D) corporate trainer

9. A series of instructions that tells a computer what to do and how to do it is called a–
(A) program (B) command (C) user response (D) processor

10. ……….is a set of keywords, symbols, and a system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer.
(A) A computer program (B) A programming language (C) An assemble (D) Syntax

11. The name of the computer's brain is–
(A) monitor (B) hardware (C) CPU (D) byte

12. A(n) ………., is a device that electronically processes data, converting it to information.
(A) algorithm (B) computer (C) software (D) program

13. The basic goal of computer process is to convert data into–
(A) files (B) tables (C) information (D) graphs

14. Where is the disk put in a computer?
(A) In the modem (B) In the hard drive
(C) Into the CPU (D) In the disk drive

15. Restarting a computer that is already on is referred to as–
(A) shutdown (B) cold booting (C) warm booting (D) logging off

16. E-mail (electronic mail) is–
(A) an Internet standard that allows users to upload and download flies
(B) a real-time typed conversation that takes place on a computer
(C) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject
(D) the transmission of messages and flies via a computer network

17. The output devices make it possible to–
(A) view or print data (B) store data (C) scan data (D) input data

18. A chat is–
(A) an Internet standard that allows users to upload and download flies
(B) a typed conversation that takes place on a computer
(C) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject
(D) the transmission of messages and flies via a computer network

19. Which of the following groups consists of only input devices?
(A) Mouse, Keyboard, Monitor (B) Mouse, Keyboard, Printer
(C) Mouse, Keyboard, Plotter (D) Mouse, Keyboard, Scanner

20. What menu is selected to cut, copy, and paste?
(A) File (B) Tools (C) Special (D) Edit

21. To find an individual item in a me immediately, ……….is used.
(A) me allocation table (B) directory (C) sequential access (D) direct access

22. To make a notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a ……….which is connected to a monitor and other devices.
(A) bay (B) docking station (C) port (D) network

23. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as–
(A) volatile storage (B) non-volatile storage
(C) sequential storage (D) direct storage

24. Which of the following is an example of connectivity?
(A) Internet (B) Floppy disk (C) Power cord (D) Data

25. Changing an existing document is called ……….the document.
(A) creating (B) editing (C) modifying (D) adjusting

Check Your Answers:
1. (D), 2. (B), 3. (C), 4. (A), 5. (A), 6. (C), 7. (B), 8. (B), 9. (A), 10. (A),
11. (C), 12. (B), 13. (C), 14. (D), 15. (C), 16. (D), 17. (A), 18. (B),
19. (D), 20. (D), 21. (D), 22. (B), 23. (B), 24. (A), 25. (B)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *