OIC Assistant Administrative Officer Exam Question Paper 2012

Oriental Insurance Company
Assistant Administrative Officer’s Recruitment Exam 2012
General Knowledge Solved Paper

1. Government of India launched the Jawaharlal Nehru National Urban Renewal Mission in–
(A) 2002 (B) 2005
(C) 2007 (D) 2010
Ans : (B)

2. When is National Energy Conservation Day celebrated ?
(A) 16th August (B) 5th September
(C) 10th November (D) 14th December
Ans : (D)

3. Which of the Cups/Trophies is associated with the game of Football ?
(A) SAFF Cup (B) Deodhar Trophy
(C) Indira Gandhi Gold Cup (D) Wimbledon Trophy
Ans : (A)

4. According to Transparency International Corruption Perception Index, 2011, what is India’s rank amongst 183 countries?
(A) 91 (B) 93
(C) 95 (D) 97
Ans : (C)

5. Many times we read a term DoT in various newspapers in connection with 2G Spectrum. What is its full form?
(A) Directorate of Technology (B) Directorate of Tele-Services
(C) Department of Transport (D) Department of Telecom
Ans : (C)

6. Which of the following books is written by Sunil Gavaskar ?
(A) A Brief History of Time (B) A Sense of Time
(C) Sunny Days (D) Great Expectations
Ans : (C)

7. Which of the following international events is associated with the game of Car Racing–
(A) Singapore Grandprix (B) Dubai Open
(C) Twenty20 (D) FIFA World Cup
Ans : (A)

8. For training troops in counter terrorist operations and for enhancing defence cooperation and military relations, which country held Joint- Military Training Exercise, SHAKTI- 2011 with India ?
(A) Sri Lanka (B) USA
(C) France (D) UK
Ans : (C)

9. Which country has test-fired nuclear capable Hatf-7 cruise missile ?
(A) Japan (B) China
(C) Russia (D) Pakistan
Ans : (D)

10. In which year Dadasaheb Phalke Award was instituted ?
(A) 1965 (B) 1969
(C) 1972 (D) 1974
Ans : (B)

11. Iron Lady ‘Irom Chanu Sharmila’ belongs to–
(A) Arunachal Pradesh (B) Nagaland
(C) Meghalaya (D) Manipur
Ans : (D)

12. Which state has topped in India’s Child Right Index, 2011 ?
(A) Karnataka (B) Kerala
(C) Gujarat (D) Maharashtra
Ans : (B)

13. India celebrated its ……….. Republic Day on January 26, 2012.
(A) 61st (B) 62nd
(C) 63rd (D) 64th
Ans : (C)

14. The weight in the revised Wholesale Price Index implemented from September 2010 is given to which of the following items ?
(A) Food items (B) Manufactured items
(C) Fuel (D) Primary articles
Ans : (D)

15. Which blood vessel in human body normally carry the amount of urea–
(A) Hepatic Vein (B) Portal Vein
(C) Dorsal Aroeta (D) Renal Vein
Ans : (B)

16. The Directive Principle of State Policy was adopted from the–
(A) Britain Constitution (B) Irish Constitution
(C) US Constitution (D) Swiss Constitution
Ans : (B)

17. Where was electricity first introduced on a commercial scale in India ?
(A) Kolkata (B) Mumbai
(C) Chennai (D) Darjeeling
Ans : (D)

18. ‘Yang in Yin’ formed the basis of Chinese–
(A) Medicine (B) Philosophy
(C) Religion (D) Astronomy
Ans : (B)

19. Virgin Forest are located in–
(A) Assam (B) Gujarat
(C) Kerala (D) Mizoram
Ans : (C)

20. The State contributes 70% of India’s coffee and silk. Name this state–
(A) Karnataka (B) Assam
(C) Rajasthan (D) Punjab
Ans : (A)


Comments & Contact Form


Email *

Message *