KBC Fastest Finger First Questions (All Questions)

Fastest Finger First Questions (KBC-6)

1. Starting with the earliest, arrange these leaders in the order in which they became President of India–
(A) Pranab Mukherjee (B) Pratibha Patil
(C) A. P. J. Abdul Kalam (D) K. R. Narayanan
Ans : D-C-B-A

2. Arrange these words in correct order to make a Hindi Proverb–
(A) Ungli (B) Daanton
(C) Tale (D) Dabanna
Ans : B-C-A-D

3. Starting with the earliest, arrange these landmarks events in the order in which they took place in Mughal History–
(A) Akbar’s birth (B) Babur’s attack on India
(C) Construction of the Taj Mahal (D) Aurangzeb’s death
Ans : B-A-C-D

4. Arrange the following powers or dynasties in the order in which they first ruled in India from Delhi–
(A) The British (B) Mughals
(C) Chauhans (D) Lodies
Ans : C-D-B-A

5. Starting from the least, arrange these famous personalities in increasing order of the number of children they have–
(A) H. C. Mary Kom (B) Farah Khan
(C) Aishwaraya Rai Bachchan (D) Rabri Devi
Ans : C-A-B-D

6. Arrange these words in the correct to form a famous line from Hindi film “3 Idiots” –
(A) Tussi (B) Ho
(C) Jahanpanah (D) Great
Ans : C-A-D-B

7. Starting from the top and moving down, arrange these items according to the body parts they are applied on–
(A) Surma (B) Alta
(C) Sindoor (D) Bindiya
Ans : C-D-A-B

8. Arrange these words of a Hindi saying in the correct order–
(A) Sona (B) Bech
(C) Kar (D) Ghode
Ans: D-B-C-A

9. Arrange the following festivals in the order in which they were held or will be held in the year 2012–
(A) Janmashtami (B) Rakshabandhan
(C) Dussehra (D) Diwali
Ans : B-A-C-D

10. Staring from the most, arrange the following geometrical figures in descending order of the number of corners they have–
(A) Triangle (B) Square
(C) Hexagon (D) Pentagon
Ans : C-D-B-A

11. Starting from the heaviest, arrange these units of weight in descending order–
(A) Paav (B) Tola
(C) Man (D) Ser
Ans : C-D-A-B

12. Starting with the oldest, arrange these characters from the Mahabharata in decreasing order of their seniority–
(A) Parikshit (B) Bhishma
(C) Yudhisthira (D) Shantanu
Ans : D-B-C-A

13. Starting with the least, arrange these parts of a normal human body according to their number in increasing order–
(A) Hair (B) Neck
(C) Ears (D) Nails
Ans : B-C-D-A

14. Arrange the rituals in the order in which they occur in a Hindu wedding–
(A) Kundali Milan (B) Vidaai
(C) Sagaai (D) Saat Phere
Ans : A-C-D-B

15. Arrange these leaders in order according to their home states from east to west–
(A) Mamata Banerjee (B) P. A. Sangma
(C) Sharad Pawar (D) Navin Patnaik
Ans : B-A-D-C

16. Starting from the westernmost, arrange these national parks from west to east–
(A) Gir (B) Kaziranga
(C) Sundarban (D) Kanha
Ans : A-D-C-B

17. Starting with the earliest, arrange these films featuring Vidya Balan chronologically in order of their release–
(A) The Dirty Picture (B) Parineeta
(C) Paa (D) Bhool Bhulaiyaa
Ans : B-D-C-A

18. Arrange these words in increasing order of the numbers that appear in them–
(A) Ekanki (B) Panchang
(C) Trigun (D) Navami
Ans : A-C-B-D

19. Starting from the earliest, arrange these landmark events of Indian history in chronological order–
(A) Birth of Chandragupta Maurya (B) Formation of Azad Hind Fauj
(C) Construction of the Qutub Minar (D) Battle of Haldighati
Ans : A-C-D-B

20. Arrange these lines of a lullaby in the correct order–
(A) Lalla Lalla Lori (B) Munni Kare Tamasha
(C) Doodh Ki Katori (D) Doodh Mein Batasha
Ans : A-C-D-B

21. Arrange these Olympic athletic events in increasing order of their distance–
(A) Marathon (B) 4 x 100 Relay
(C) 4 x 400 Relay (D) 20 Km walk
Ans :B-C-D-A

22. Arrange these words in the order in which they appear in a popular Hindi saying–
(A) Baap (B) Beta
(C) Jaisa (D) Waisa
Ans : C-A-D-B

23. Arrange these chief ministers according to the capitals of their states from North to south–
(A) Prem Kumar Dhumal (B) Shivraj Singh Chauchan
(C) Prithiviraj Chavan (D) Bhupinder Singh Hooda
Ans : A-D-B-C

24. Starting from the least, arrange these sporting events in increasing order of the number of players in the playing area during a game–
(A) Hockey (B) Boxing
(C) Basketball (D) Tennis Doubles
Ans : B-D-C-A

25. Starting from the earliest, arrange these films in the order of their release in 2012–
(A) Kahaani (B) Rowdy Rathore
(C) Barfi (D) Vicky Donor
Ans : A-D-B-C

26. Starting from the seniormost, arrange these women characters from the Mahabharata in order of their seniority–
(A) Ganga (B) Gandhari
(C) Draupadi (D) Kunti
Ans : A-B-D-C

27. Starting with the earliest, arrange these films directed by Yash Chopra in order of their release–
(A) Veer-Zaara (B) Chandni
(C) Dil To Pagal Hai (D) Silsila
Ans : D-B-C-A

28. Starting from the easternmost, arrange these neighbouring countries of India from east to west–
(A) Bhutan (B) Nepal
(C) Myanmar (D) Pakistan
Ans : C-A-B-D

29. Starting from Phalguna, arrange these Hindu festivals in the order they occur in a calendar year–
(A) Raksha Bandhan (B) Makar Sankranti
(C) Holi (D) Vijaydashami
Ans : C-A-D-B

30. Starting from the smallest, arrange these spices according to their average size–
(A) Mustard Seeds (B) Cloves
(C) Black Pepper (D) Bay Leaf
Ans : A-C-B-D

31. Arrange these words in the order in which they appear in a popular Hindi saying–
(A) Andhera (B) Tale
(C) Chirag (D) Hona
Ans : C-B-A-D

32. Arrange these sites included in the UNESCO World Heritage list from North to South–
(A) Khajuraho Temple (B) Agra Fort
(C) Mahabalipuram (D) Humayun’s Tomb
Ans; D-B-A-C

33. Arrange these family roles of a man in the order in which they occur in his life for the first time–
(A) Son (B) Father
(C) Grandfather (D) Father-in-law
Ans : A-B-D-C

34. Starting from the earliest, arrange these sportsmen in the order in which they first won a medal for India at the Olympics–
(A) Rajyavardhan Singh Rathore (B) Leander Paes
(C) Sushil Kumar (D) Dhyan Chand
Ans : D-B-A-C

35. Starting with the earliest, arrange these scientific or mathematical discoveries in chronological order–
(A) Concept of Zero (B) Newton’s Laws of Motion
(C) Einstein’s Theory of Relativity (D) Higgs boson particle
Ans : A-D-B-C

36. Starting with the biggest, arrange these astronomical bodies of the Solar System in decreasing order of their size–
(A) Earth (B) Jupiter
(C) Sun (D) Moon
Ans : C-B-A-D

37. Starting from the smallest, arrange these birds in increasing order of their average size and height–
(A) Ostrich (B) Peacock
(C) Sparrow (D) Pigeon
Ans : C-D-B-A

38. Starting with the northernmost, arrange these places of India from north to south–
(A) Gurgaon (B) Indore
(C) Mysore (D) Kargil
Ans : D-A-B-C

39. Starting from the first, arrange these celebrity pairs in chronological order of their marriage–
(A) Saif-Kareena (B) Abhishek- Aishwarya
(C) Ajay-Kajol (D) Mahesh-Lara
Ans : C-B-D-A

40. Starting from the earliest, arrange these historical events associated with India in chronological order–
(A) Quit India movement (B) End of British Rule
(C) Revolt of 1857 (D) Arrival of East India Company
Ans : D-C-A-B

41. Arrange these Hindi phrases in increasing order of the numbers that appear in them–
(A) Chattees Ka Ankra (B) Solah Aane Sach
(C) Tees Maar Khan (D) Char Chand Lagana
Ans : D-B-C-A

42. Starting with the least expensive, arrange these common consumer products sold in 5. India in the increasing order of their prices–
(A) Domestic LPG Cyliner (B) Litre of kerosene
(C) Litre of Petrol (D) Unit of electricity
Ans : D-B-C-A

43. Starting with the closest, arrange these planets of our Solar system in increasing order of their distance from the sun–
(A) Mercury (B) Neptune
(C) Mars (D) Saturn
Ans : A-C-D-B

44. Starting with the smallest, arrange these leaves in the increasing order of their average size–
(A) Bay Leaf (B) Banana Leaf
(C) Tulsi Leaf (D) Tamarind Leaf
Ans : D-C-A-B

45. Arrange these words in the correct order to make a proverb–
(A) Saanch (B) Aanch
(C) Ko (D) Nahi
Ans : A-C-B-D

46. Starting from the first arrange these personalities in the order in which they became President of India–
(A) Shankar Dayal Sharma (B) Pranab Mukherjee
(C) Pratibha Patil (D) A. P. J. Abdul Kalam
Ans : A-D-C-B

47. Starting from the first, arrange these Hindi phrases according to the human body parts mentioned in them from top to bottom–
(A) Kamar Kasna (B) Pair Jamaana
(C) Baal Pakna (D) Aankh Maarna
Ans : C-D-A-B

48. Arrange these living organism in increasing order of their normal size–
(A) Cockroach (B) Mosquito
(C) Lizard (D) Crocodile
Ans : B-A-C-D

49. Starting with the topmost, arrange these bones from top to bottom in the order in which they appear in a human body–
(A) Femur (B) Rib
(C) Skull (D) Pelvis
Ans : C-B-D-A

50. Arrange the following geometrical figures in increasing order of the number of sides they have–
(A) Decagon (B) Heptagon
(C) Quadrilateral (D) Octagon
Ans : C-B-D-A

51. Starting from the earliest, arrange these pairs in chronological order of their first appearance together in Hindi films–
(A) Salman Khan – Katrina Kaif (B) Raj Kapoor – Nargis
(C) Shah Rukh Khan – Kajol (D) Rajesh Khanna – Mumtaz
Ans : B-D-C-A

52. Arrange these ports in the order in which you will come across them, while traveling from Gujarat to Odisha by sea route–
A:Visakhapatnam (B) Kandla
(C) Paradip (D) Mangalore
Ans : B-D-A-C

53. Starting with the earliest arrange these scholars in chronological order–
(A) Galileo Galilei (B) Chanakya
(C) Amartya Sen (D) Albert Einstein
Ans : B-A-D-C

54. Starting with the least, arrange these cloth items according to the amount of cloth normally required to make them–
(A) Saree (B) Blouse
(C) Handkerchief (D) Pyjama
Ans : C-B-D-A

55. Starting from the earliest, arrange these events associated with Pakistan in chronological order–
(A) Benazir Bhutto became PM (B) Formation of Pakistan
(C) Kargil War (D) Formation of Bangladesh
Ans : B-D-A-C

56. Arrange the following actors in the increasing order of the number of films they have acted in–
(A) Varun Dhawan (B) Ranveer Singh
(C) Shah Rukh Khan (D) Anil Kapoor
Ans : B-D-A-C

57. Arrange these personalities in the increasing order of the number of times they were sworn in as prime minister of India–
(A) Manmohan Singh (B) Atal Bihari Vajpayee
(C) Indira Gandhi (D) P. V. Narsimha Rao
Ans : DA-B-C

58. Arrange these words in the correct order to form the slogan of the Pulse Polio campaign in India–
(A) Zindagi (B) Ki
(C) Do (D) Boond
Ans : C-D-A-B

59. Arrange these mountains peaks in decreasing order of their height above sea level–
(A) Kanchenjunga (B) K2
(C) Mount Everest (D) Nanda Devi
Ans : C-B-A-D

60. Starting from the earliest, arrange these actress in the order in which their first film was released–
(A) Sonakshi Sinha (B) Johi Chawla
(C) Sara Banu (D) Kajol
Ans : C-B-D-A

61. Arrange these words in the correct order to form the starting line of a popular bhajan–
(A) Mere (B) Girdhar
(C) To (D) Gopal
Ans : A-C-B-D

62. Starting from the northernmost, arrange these capital cities in clockwise direction–
(A) Mumbai (B) Kolkatta
(C) Delhi (D) Chennai
Ans : C-B-D-A

63. Starting with the earliest, arrange these playback singers in the order in which they sang their song for a Hindi film–
(A) Usha Uthup (B) Alka Yagnik
(C) Lata Mangeshkar (D) Shreya Ghoshal
Ans : C-A-B-D

64. Arrange these members of a family in describing order of seniority, from the seniormost to the juniormost–
(A) Pardaddi (B) Poti
(C) Daadi (D) Putravadhu
Ans : A-C-D-B

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *