Free Online Sentence Completion Test

Sentence Completion Test
Directions : In each of the following questions are given one or more blanks. Each question is followed by five choices, only one of which fits the blank(s) appropriately. That correct choice is your answer. If options (A), (B), (C) and (D) are not correct, your answer is (E). In case there is more than one blank, each answer choice has more than one filler which should fit the blanks in their respective order.

1. To.........time, please go..........foot and not by bus.
(A) spend, with (B) kill, towards (C) utilise, on
(D) gain, on (E) None of these
Ans : (D)

2. Please do now; I am very busy. I will look into it tomorrow.
(A) demand (B) disturb (C) expect
(D) worry (E) None of these
Ans : (B)

3. After a recent mild paralytic attack his movements are..........restricted; otherwise he is still very active.
(A) not (B) entirely (C) slightly
(D) nowhere (E) None of these
Ans : (C)

4. Among the the low productivity in agriculture, the first place is occupied by irregular water supply.
(A) producing (B) showing (C) giving
(D) contributing (E) None of these
Ans : (D)

5. The victorious army..........through the fallen city.
(A) attacked (B) ran (C) marched
(D) disturbed (E) None of these
Ans : (B)

6. How much did to have your radio repaired?
(A) estimate (B) charge (C) price
(D) cost (E) None of these
Ans : (D)

7. Despite his..........he had to suffer.
(A) punishment (B) crime (C) fault
(D) innocence (E) None of these
Ans : (D)

8. The manager was forced to..........the charge to the syndicate.
(A) forgo (B) relieve (C) give
(D) relinquish (E) None of these
Ans : (D)

9. The child..........for the love of mother.
(A) begged (B) lacked (C) desired
(D) longed (E) None of these
Ans : (D)

10. There seems to be an air of peace our country.
(A) flowing (B) floating (C) smelting
(D) blowing (E) None of these
Ans : (D)

11. The two brothers look so..........that it is difficult to tell one from the other.
(A) identical (B) same (C) similar
(D) resembling (E) None of these
Ans : (A)

12. A crescendo of metallic thuds arose from the market, where the blacksmiths were..........the piece of metals.
(A) flattering (B) striking (C) levelling
(D) thrashing (E) None of these
Ans : (C)

13. His..........income does not allow him to buy a T.V.
(A) small (B) meagre (C) spare
(D) scarce (E) None of these
Ans : (B)

14. There is a disturbing..........between politics and sports in India.
(A) link (B) connection (C) isthmus
(D) nexus (E) None of these
Ans : (D)

15. His most the enthusiasm which be bring to everything he does.
(A) factor (B) attitude (C) characteristic
(D) character (E) None of these
Ans : (C)

16. Your behaviour can be termed as..........and I request you to be more careful while in office.
(A) modesty (B) indecent (C) obedience
(D) indiscipline (E) None of these
Ans : (D)

17. Although Sadhana stays with that family, she is them.
(A) alike (B) similar (C) related
(D) indifferent (E) None of these
Ans : (C)

18. He does not like to be friendly with Sunil. He always gives her the cold...........
(A) push (B) insult (C) shoulder
(D) coffee (E) None of these
Ans : (C)

19. There is a/ every rule.
(A) objection (B) criticism (C) caveat
(D) exception (E) None of these
Ans : (D)

20. Renu is a............ .You can lead her by the nose.
(A) novice (B) woman (C) blind
(D) simpleton (E) None of these
Ans : (D)

21. In high school many of us never realised the importance that grammar later life.
(A) figure (B) portray (C) play
(D) exercise (E) None of these
Ans : (D)

22. Priya is not..........for this kind of a job.
(A) cut out (B) cut through (C) cut up
(D) cut in (E) None of these
Ans : (A)

23. He admired precision in everything but it never hampered his quick.......... .
(A) dealing (B) action (C) decision
(D) finalisation (E) None of these
Ans : (C)

24. Mahesh..........a bit..........he was not invited by his friend to attend the party.
(A) expressed, than (B) grumbled, when (C) angered, since
(D) surprised, about (E) None of these
Ans : (B)

25. I to you right now; tomorrow we will discuss about it.
(A) demand (B) disturb (C) worry
(D) explain (E) None of these
Ans : (D)


Comments & Contact Form


Email *

Message *