Common Law Admission Test Previous Question Papers for GK

Common Law Admission Test, 2012
(Undergraduate Programme - Held on 13-5-2012)

General Knowledge and Current Affairs : Solved Paper

(Question No. 1-25)
26. Who said that, 'Man is a social animal' ?
(A) Socrates (B) Aristotle
(C) Kahn (D) Plato
Ans : (B)

27. World Computer Literacy day is celebrated on–
(A) November 14 (B) November 3
(C) December 2 (D) July 5
Ans : (C)

28. Whose teaching inspired the French Revolution ?
(A) Rousseau (B) Locke
(C) Hegel (D) Wagner
Ans : (A)

29. The second Africa-India Summit was held in May 2011 in–
(A) New Delhi (B) Lagos
(C) Nairobi (D) Addis Ababa
Ans : (D)

30. The famous Akshardham temple is situated in the city of–
(A) Jamnagar (B) Gandhinagar
(C) Jammu (D) Madurai
Ans : (B)

31. Who out of the following was the recipient of Dhyan Chand Award in 2011 ?
(A) Satish Pillai (B) Hukam Singh
(C) Shabbir Ali (D) Mukh Bain Singh
Ans : (C)

32. Name the annual fair of Rajasthan that is famous for its camel trading event.
(A) Maru Mela (B) Pushkar Mela
(C) Suraj Kund Mela (D) Sonepur Mela
Ans : (A)

33. The 38th G-8 Summit was held in 2012 in–
(A) USA (B) UK
(C) Germany (D) Canada
Ans : (A)

34. Who was awarded the Nobel Prize for literature in 2011 ?
(A) Paul Lauterbur (B) Bill Clinton
(C) Tomas Transtromer (D) Shirin Ebadi
Ans : (C)

35. Who was awarded the UNESCO King Sejong Literacy Prize in 2011 ?
(A) Nelson Mandela (B) National Literacy Service, Burundi
(C) Medha Patkar (D) National Literacy Mission, India
Ans : (B)

36. December 10 is observed as–
(A) World Health Day (B) U. N. Day
(C) Red Cross Day (D) Human Rights Day
Ans : (D)

37. Which is the largest gland in human body?
(A) Pancreas (B) Liver
(C) Thyroid (D) Pituitary
Ans : (B)

38. The book titled 'The Google Story' has been authored by–
(A) David A. Vise (B) Shobha Dey
(C) Fredrick Forsyth (D) Vikram Seth
Ans : (A)

39. Which strait separates Europe from Africa ?
(A) Mallaica (B) Gibralter
(C) Berring (D) Palk
Ans : (B)

40. Taiwan was earlier known as–
(A) Fuchow (B) Marshall Island
(C) Formosa (D) Macau
Ans : (C)

41. Identify the Indian Tennis player who has turned Hollywood filmmaker ?
(A) Vijay Amritraj (B) Mahesh Bhupathi
(C) Leander Paes (D) Ashok Amritraj
Ans : (D)

42. Where will the next Olympic Games be held in 2012 ?
(A) Tokyo (B) Berlin
(C) London (D) Toronto
Ans : (C)

43. Which of the following teams has won the Santosh Trophy Football Championship in 2011 ?
(A) Punjab (B) West Bengal
(C) Goa (D) Railways
Ans : (B)

44. Excess of money supply as compared to supply of goods results in–
(A) Depression (B) Deflation
(C) Trade deficit (D) Inflation
Ans : (B)

45. The largest living flightless bird is–
(A) Emu (B) Kiwi
(C) Ostrich (D) Penguin
Ans : (C)

46. Which of the following oceans has the shape of the English letter'S' ?
(A) Atlantic (B) Pacific
(C) Indian (D) Arctic
Ans : (A)

47. Which is the longest shipping canal in the world ?
(A) Panama Canal (B) Suez Canal
(C) White Sea–Baltic Canal (D) Kiel Canal
Ans : (B)

48. Le Corbusier, the architect of Chandigarh was a national of–
(A) Britain (B) Portugal
(C) France (D) Netherlands
Ans : (C)

49. India became a member of UNO in–
(A) 1945 (B) 1947
(C) 1950 (D) 1952
Ans : (A)

50. To which country does India export the largest quantity of iron ore ?
(A) USA (B) Japan
(C) Egypt (D) Germany
Ans : (B)


Comments & Contact Form


Email *

Message *