Sports Quiz Questions and Answers

1. The South Asia Federation Games were organized recently in which of the following cities ?
(A) Dhaka
(B) Colombo
(C) New Delhi
(D) Kathmandu
Ans : (B)

2. With which game is the ‘Agha Khan Cup’ associated?
(A) Football
(B) Cricket
(C) Badminton
(D) Hockey
Ans : (D)

3. The term ‘Grand Slam’ is associated with—
(A) Table Tennis
(B) Chess
(C) Football
(D) Bridge
Ans : (D)

4. Who was the captain of the Spain football team which won the FIFA World Cup 2010 in Germany ?
(A) Iker Casillas
(B) Alessandro Nesta
(C) Luca Toni
(D) Francesco Totti
Ans : (A)

5. “Crown Prince Cup Basketball” in which India won a Bronze Medal was organized recently in—
(A) India
(B) Thailand
(C) China
(D) Japan
Ans : (B)

6. Who amongst the following won the Australian Open 2012 Men’s Singles Tennis Cup held January 2012 ?
(A) Roger Federer
(B) Novak Djokovic
(C) Bob Bryan
(D) Vera Zvonareva
Ans : (B)

7. Which of the following countries won Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2011 ?
(A) Australia
(B) Argentina
(C) Malaysia
(D) Pakistan
Ans : (A)

8. Colombo cup is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Basketball
(C) Football
(D) Cricket
Ans : (C)

9. Which of the following terms is not associated with the game of Cricket ?
(A) Long leg
(B) Hook
(C) Love
(D) Midwicket
Ans : (C)

10. ‘Durand Cup’ is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Lawn Tennis
(C) Badminton
(D) Football
Ans : (D)

11. For which game is the ‘Indira Gandhi Gold Cup’ being awarded ?
(A) Women’s Hockey
(B) Women’s Football
(C) Women’s Cricket
(D) Women’s Badminton
Ans : (A)

12. Lord Hanuman is symbolised with which sports ?
(A) Boxing
(B) Wrestling
(C) Rugby
(D) Archery
Ans : (B)

13. On the basis of performance in 100 metre run in the last Beijing Olympic Games the fastest man in the world is—
(A) Maurice Green
(B) Shawn Crawford
(C) Usain Bolt
(D) Francis Obekwelu
Ans : (C)

14. Which Indian cricketer scored more than 300 runs in one innings in test matches for the first time ?
(A) Kapil Dev
(B) Sachin Tendulkar
(C) V. V. S. Laxman
(D) V. Sehwag
Ans : (D)

15. Who is the first Indian Chess player who defeated a World Champion ?
(A) Dibyendu Barua
(B) Kapil Dev
(C) Surya Sekhar Ganguly
(D) Viswanathan Anand
Ans : (D)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *