Sports Questions and Answers 2013

Sports Questions and Answers 2013

1. Narain Karthikenyan is the sportsman in the field of—
(A) Formula One Car Racing
(B) Shooting
(C) Chess
(D) Golf
Ans : (A)

2. Which of the following Tennis players announced his retirement from the game recently ?
(A) Benjamin Becker
(B) Rafael Nadal
(C) Andre Agassi
(D) Lleyton Hewit
Ans : (C)

3. Which team won FIFA Club World Cup 2011 in December 2011 final against which of the following countries ?
(A) Manchester United
(B) Barcelona
(C) Al-Sadd
(D) Kashiawa Reysol
Ans : (B)

4. Usain Bolt, The 100-metres race world record holder is from which countries ?
(A) Jamaica
(B) U.S.A.
(C) Canada
(D) Nigeria
Ans : (A)

5. What is the total number of matches which were played in the FIFA World Cup - 2010 in Germany ?
(A) 48
(B) 52
(C) 63
(D) 64
Ans : (D)

6. The 20th Commonwealth Games will be held in 2014 in—
(A) Jaipur
(B) Kolkata
(C) Glasgow
(D) Mumbai
Ans : (C)

7. M. S. Dhoni is the first wicket keeper to make two centuries in One-day International cricket in India. He made these centuries while playing against—
(A) Sri Lanka and Pakistan
(B) Pakistan and Bangladesh
(C) Bangladesh and New Zealand
(D) Australia and Sri Lanka
Ans : (A)

8. Which of the following Trophies/Cups is associated with the game of Golf ?
(A) Iran Cup
(B) Padmawati Trophy
(C) Topolino Trophy
(D) V. C. Gupta Trophy
Ans : (C)

9. OTIS is brand name of—
(A) Software
(B) Shoes
(C) Lifts and elevators
(D) Chemicals and paints
Ans : (C)

10. The term ‘Grand Slam’ is associated with—
(A) Table Tennis
(B) Chess
(C) Football
(D) Bridge
Ans : (D)

11. The International Cricket Council (ICC) awarded the right to host the Cricket World Cup - 2011 to three countries jointly. Which of the following is not amongst these four countries ?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Bangladesh
(D) Sri Lanka
Ans : (B)

12. “Crown Prince Cup Basketball” in which India won a Bronze Medal was organized recently in—
(A) India
(B) Thailand
(C) China
(D) Japan
Ans : (B)

13. Who amongst the following won the Australian Open 2012 Men’s Singles Tennis Cup held January 2012 ?
(A) Roger Federer
(B) Novak Djokovic
(C) Bob Bryan
(D) Vera Zvonareva
Ans : (B)

14. Which of the following countries won Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2011 ?
(A) Australia
(B) Argentina
(C) Malaysia
(D) Pakistan
Ans : (A)

15. Colombo cup is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Basketball
(C) Football
(D) Cricket
Ans : (C)

16. Which of the following terms is not related with the game of Hockey ?
(A) Follow on
(B) Tie breaker
(C) Hat trick
(D) Half volley
Ans : (A)

17. Mr. Alan Issac who is newly appointed Vice-President of the International Cricket Council (ICC) is from which of the following countries ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) England
(D) Australia
Ans : (A)

18. The term ‘Beamer’ is associated with—
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) Chess
Ans : (C)

19. Of which country is Bull-fighting the National game?
(A) Spain
(B) Japan
(C) Portugal
(D) Poland
Ans : (A)

20. The 2008 Olympic Games were held at—
(A) Beijing
(B) Montreal
(C) Atlanta
(D) London
Ans : (A)


Comments & Contact Form


Email *

Message *