Synonyms Test with Answers


Synonyms Test
Directions : In the following exercises each question consists of a bold word in capital letters followed by four or five options. Select the option that is most similar in meaning to the bold word in capital letters.

1. BENEVOLENT(a) Friendly (b) Charitable
(c) Affectionate (d) Helpful

2. ACUMEN(a) Intelligence (b) Insight
(c) Wisdom (d) Knowledge

3. ANOMALY(a) Annihilation (b) Anarchy
(c) Disturbance (d) Deviation


4. SMEAR(a) Mark (b) Avoid
(c) Quarrel (d) Encourage

5. INCONGRUOUS(a) Inconceivable (b) Inevitable
(c) Inappropriate (d) Incontrovertible

6. FRUGALITY
(a) Economy (b) Foolishness
(c) Fashion (d) Interrogation

7. DELINEATE
(a) Expand (b) Portray
(c) Explain (d) Argue

8. HINDRANCE
(a) Stop (b) Prevent
(c) Obstruction (d) Oppose

9. SUPERSTITIOUS
(a) Pious (b) Traditional
(c) Irrational (d) Sacred

10. DESTITUTE
(a) Hateful (b) Needy
(c) Lonely (d) Careless

11. CAVALCADE
(a) Procession (b) Apprehension
(c) Bargain (d) Remission
(e) Division

12. YEARN
(a) Damage (b) Abandon
(c) Confront (d) Accept
(e) Craving

13. ENVISAGE
(a) Implement (b) Visualize
(c) Endure (d) Encompass
(e) Expect

14. CONFINE
(a) Circumscribe (b) Enclose
(c) Allow (d) Limit
(e) Regularise

15. MASSES
(a) Institutions (b) Groups
(c) Students (d) Officers
(e) Parents

16. SUSTAINED(a) Prolonged (b) Fixed
(c) Tolerable (d) Existed
(e) Desired

17. DECORUM
(a) Levity (b) Bad
(c) Indecorum (d) Congruity
(e) None of these

18. AFTERMATH
(a) Devastation (b) Disharmony
(c) Posterity (d) Consequence
(e) Contemporary

19. ATTENUATE(a) Clever (b) Harvest
(c) Weaken (d) Recommend

20. PLAUDIT
(a) Applause (b) Knowledgeable
(c) Lazy (d) Communicative

Answers :1. (b) 2. (b) 3. (d) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (b)
11. (a) 12. (e) 13. (b) 14. (a) 15. (b) 16. (c)
17. (e) “Decorum” means polite behaviour that is appropriate in a social situation
18. (d) 19. (c) 20. (a)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *