Synonyms Practice Questions with Answers

Directions : In the following exercises each question consists of a bold word in capital letters followed by four or five options. Select the option that is most similar in meaning to the bold word in capital letters.

1. ABOMINABLE
(a) Original (b) Detestable
(c) Preferable (d) Complimentary

2. COLLATERAL
(a) Pathetic (b) Tiredsome
(d) Guarantee (d) Magnanimous

3. HOMELY
(a) Refined (b) Plain
(c) Reliable (d) Amiable


4. LOQUACIOUS
(a) Obstinate (b) Secondary
(c) Verbose (d) Amiable

5. EULOGIZE
(a) Criticize (b) Praise
(c) Work very hard (d) Spend recklessly

6. SERVITUDE
(a) Appearance (b) Advantage
(c) Succession (d) Bondage

7. LAUNCHED
(a) Participated (b) Accomplished
(c) Planned (d) Started

8. DOGMATIC
(a) Angry (b) Opinionated
(c) Vicious (d) Powerful

9. ARDOUR
(a) Enthusiasm (b) Candidness
(c) Discipline (d) Fairness

10. BEGUILE
(a) Dissent (b) Refuse
(c) Deny (d) Deceive

11. GIST
(a) Contribution (b) Substance
(c) Prestige (d) Accessory

12. ELEGANT
(a) Unrefined (b) Tasteless
(c) Inelegant (d) Graceful

13. BALEFUL
(a) Uncovered (b) Harmful
(c) Gentle (d) Sheepish

14. PENSIVE
(a) Avaricious (b) Ceremonious
(c) Contemplative (d) Formal

15. RETIRE
(a) Exhaust (b) Die
(c) Exchange (d) Tire

16. ARRAY
(a) Chain (b) Sequence
(c) Attack (d) Confusion

17. UNAWARE
(a) Negligent (b) Ignorant
(c) Familiar (d) Unworthy

18. WAIVED
(a) Paid (b) Charged
(c) Condoned (d) Overlooked

19. CONGENITAL
(a) Existing at birth (b) Expensive
(c) Yielding (d) Industrious

20. PRUDENT
(a) Skilled (b) Experienced
(c) Cautious (d) Criminal

Answers:1. (b) 2. (c) 3. (b) 4. (c) 5. (b) 6. (d) 7. (d) 8. (b) 9. (a) 10. (d)
11. (b) 12. (d) 13. (b) 14. (c) 15. (d) 16. (a) 17. (b) 18. (c) 19. (a) 20. (c)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *