Computer Knowledge Questions Answers-IBPS Bank Exams


1. RAM stands for –
(A) Read Access Memory (B) Random Access Memory (C) Random Assigned Memory (D) All of these (E) None of these

2. Data in RAM are 
(A) Volatile in nature (B) Non-volatile in nature (C) Both (A) and (B) (D) All of these (E) None of these

3. BIOS stands for 
(A) Basic Input Output System (B) Basic Instruction Output System
(C) Basic Interface Output System (D) All of these (E) None of these

4. RAM in its commercial forms are available as 
(A) SIMM (B) DIMM (C) Both (A) and (B)
(D) CPSB (E) None of these

5. Which of the following requires refreshing during retaining the data?
(A) DRAM (B) SRAM (C) Virtual Memory
(D) FDD (E) None of these

6. Refresh Rate of monitor is measured in –
(A) Hz (B) Meter (C) Volts
(D) Amp. (E) None of these

7. Which of the following meaning is used between CPU and RAM to speed up the processing power of a CPU?
(A) Virtual Memory (B) DRAM (C) Flash Memory
(D) Cache Memory (E) None of these

8. Which of the following is lowest in memory hierarchy?
(A) Cache memory (B) Secondary memory (C) Registers
(D) RAM (E) None of these

9. Which of the following is an input device?
(A) Keyboard (B) VDU (C) Both (A) and (B)
(D) Dvu (E) None of these

10. CRT stands for –
(A) Character Ray Tube (B) Cathode Ray Tube (C) Colour Ray Tube
(D) All of the above (E) None of these

11. Which of the following is a GUI device –
(A) Keyboard (B) Mouse (C) OMR
(D) All of these (E) None of these

12. LCD stands for –
(A) Liquid Crystal Display (B) Laser Crystal Display (C) Light Crystal Display
(D) All of these (E) None of these

13. Such types of printers, in which the printing head contacts with the paper in printing process, are called as –
(A) Impact Printer (B) Non-Impact Printer (C) Laser Printer
(D) All of these (E) None of these

14. Which of the following is a type of optical media?
(A) FDD (B) HDD (C) CD
(D) Magnetic Tape (E) None of these

15. DVD stands for –
(A) Digital Video Disk (B) Digital Versatile Disk (C) Both (A) and (B)
(D) All of these (E) None of these

16. Which of the following is an input device?
(A) VDU (B) Printer (C) Plotter
(D) MICR (E) None of these

17. Identify the odd one –
(A) Storage tape memory (B) Magnetic disc memory (C) Optical disc memory
(D) Read only memory (E) None of these

18. Nibble describes a bits combination of –
(A) 5 bits (B) 6 bits (C) 7 bits
(D) 4 bits (E) None of these

19. A Byte constitutes of –
(A) 9 bits (B) 8 bits (C) 7 bits
(D) 4 bits (E) None of these

20. Memory in a PC is addressable through –
(A) Bits (B) Byte (C) Nibble
(D) All of these (E) None of these

21. One Kilo Byte represents –
(A) 1024 bytes (B) 1000 bytes (C) 100 bytes
(D) 1064 bytes (E) None of these

22. Basic building block for a digital circuit is –
(A) Word (B) Logic Gate (C) Processor
(D) BUS (E) None of these

23. Which of the following is a logic gate?
(A) AND (B) OR (C) CPU
(D) Both (A) and (B) (E) None of these

24. The base of binary number is –
(A) 2 (B) 16 (C) 8
(D) 10 (E) None of these

25. ASCII stands for :
(A) American Standard Code for Institute Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) American Standard Code for Information Institute
(D) All of these
(E) None of these

Answers :1. (B) 2. (A) 3. (A) 4. (C) 5. (A) 6. (A) 7. (D) 8. (B) 9. (A) 10. (B)
11. (B) 12. (A) 13. (A) 14. (C) 15. (B) 16. (D) 17. (D) 18. (D) 19. (B) 20. (B)
21. (A) 22. (B) 23. (D) 24. (A) 25. (B)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *