Top 25 Media Interview Questions with Answers

Media related Questions with Answers

1. The oldest English daily at present in our country is :
(A) Statesman (B) Indian Express
(C) The Hindu (D) Times of India

2. ’Subbing’ relates to :
(A) Editing a news (B) Correction
(C) rewriting (D) All of the above

3. Narrow casting is :
(A) Local Programmes on TV (B) Small Cubicle
(D) Short Headlines (E) News on phone service

4. Brand ambassador for ‘save the girl child campaign’ is :
(A) Sania Mirza (B) Sunita Williams
(C) Rani Mukharjee (D) Aishwarya Rai

5. Under which section of IPC the ‘defamation’ has been defined?
(A) 449 (B) 420
(C) 500 (D) 151

6. A ‘wire service’ is :
(A) A news agency (B) Wire providing live radio programmes
(C) Another name of cable TV network (D) None of the above

7. The puppetry is :
(A) A form of traditional media (B) An art form
(C) performed to tell stories (D) A form of entertainment

8. The only actress to bag the Filmfare Award for the best villain is :
(A) Rekha in ’Khiladiyon Ke Khiladi’ (B) Kajol in ’Gupt ’
(C) Nadira in ‘Dil Apna Preet Parayi (D) None of these

9. Construction of a park by a Corporate is:
(A) Social work (B) Public relation
(C) Advertisement (D) None of these

10. How many sequential frames are there in a two-dimensional animation ?
(A) 22 in a second (B) 24 in a second
(C) 36 in a second (D) 10 in a second

11. Proposed Broadcating bill is supposed to put restrictions on :
(A) Private TV Channels (B) Private Radio Channels
(C) Both (D) None of the above

12. Film and Television Institute of India (FTII) is situated in :
(A) Pune (B) Delhi
(C) Nasik (D) Hyderabad

13. The much-discussed media event 'wardrobe malfunctioning' was related to :
(A) A beauty contest (B) Slipping of a model's outfit during a fashion show
(C) Kissing episode of Rakhi Sawant (D) None of these

14. What is 'sitcom'?
(A) City combination (B) Situational Comedy
(C) A private TV channel (D) None of these

15. Full form of 'Fax' is :
(A) Fast Arriving Xerox (B) Facsimile
(C) First Action Xerox (D) None of these

16. Google is :
(A) A search engine (B) A type of cricket ball
(C) An English newspaper (D) None of these

17. Who raised the issue of pesticides in the bottled soft drinks?
(A) Sunita Narayan (B) Medha Patker
(C) Arundhati Roy (D) Anita Narayan

18. Subhash Chandra is the Chief Executive Officer of :
(A) Zee TV (B) Sony Entertainment
(C) Star Plus (D) Setmax

19. Author of the well-known book 'A Suitable Boy' is :
(A) Vikram Seth (B) Pritish Nandi
(C) Salman Rushdie (D) Arundhati Roy

20. The Voluntary organisation that raised the issue of pesticides in the soft drinks was :
(A) Centre for Science and Environment (B) Environment Action Group
(C) Concern for Environment (D) Forum for Science & Environment

21. Quiz master of the popular game-show 'Kaun Banega Crorepati' was :
(A) Neil O' Brien (B) Derek O' Brien
(C) Siddharth Basu (D) Siddharth Sharma

22. Which chocolate brand had the controversy of worms in the chocolate?
(A) Nestle (B) Cadbury
(C) Parle (D) AMUL

23. Present editor of India Today is :
(A) Aroon Purie (B) Vinod Mehta
(C) Vineet Jain (D) Prabhu Chawla

24. Name of the monthly magazine of the Ministry of Rural Development is :
(A) Kurukshetra (B) Krishi
(C) Kheti (D) Gramin Sandesh

25. Who is the author of the well-known novel 'Ek Chadar Maili Si :
(A) Rajindar Singh Bedi (B) Khushwant Singh
(C) Ismat Chughtai (D) Sadat Hasan Manto

Answers :
1. (D) 2. (D) 3. (A) 4. (A) 5. (A) 6. (A) 7. (A) 8. (B) 9. (B) 10. (C)
11. (C) 12. (A) 13. (B) 14. (B) 15. (B) 16. (A) 17. (A) 18. (A) 19. (A) 20. (A)
21. (C) 22. (B) 23. (A) 24. (A) 25. (A)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *