First Person in Different Fields GK

1. Arya bhatta is the India’s first—
(A) Scientist (B) Satellite
(C) Telescope (D) Painting
Ans: B

2. Yang Liwei is__________first man in space.
(A) Taiwan’s (B) China’s
(C) Japan’s (D) Korea’s
Ans: B

3. Edusat is India’s first educational—
(A) institute (B) satellite
(C) Both A and B (D) None of the above.
Ans: B

4. First Indian Grand master in chess is—
(A) Viswanathan Anand (B) Sachin Tendulkar
(C) Vijay Amirtharaj (D) Both A and C.
Ans: A

5. Cricket Team of__________is the first country which won 15 matches in a row and made a history is—
(A) India (B) Australia
(C) New Zealand (D) South Africa
Ans: B

6. The youngest cricketer to score a century is—
(A) Tendulkar (B) Ashraful
(C) Jayasuriya (D) Partiv patel
Ans: B

7. The first women prime minister of__________is Ms. Chang Sang.
(A) China (B) Taiwan
(C) South Korea (D) Japan
Ans: C

8. The first US president to resign presidency is—
(A) Richard Nixon (B) George Bush
(C) Clinton (D) Lincoln
Ans: A

9. The first scientist president of India is—
(A) Abdul kalam (B) C. V. Raman
(C) Aryabhatta (D) Ramanujam
Ans: A

10. The first European invader on Indian soil is—
(A) Shahjahan (B) Napoleon
(C) Mount paten (D) Alexander,The Great
Ans: D

11. The first president of USA is—
(A) Lincoln (B) Washington
(C) Sara (D) Hillary Clinton
Ans: B

12. The Last King of__________is Nepolean III.
(A) France (B) Pakistan
(C) England (D) Canada
Ans: A

13. The first women prime minister of a country is Mrs Bhandaranaike of—
(A) India (B) Srilanka
(C) Pakistan (D) China
Ans: B

14. The first Chinese pilgrim to visit India is—
(A) Fahien (B) Youan Suang
(C) Seu-duo (D) None of the above.
Ans: A

15. The first European to visit__________is Marco Polo.
(A) India (B) China
(C) Japan (D) Taiwan
Ans: B

16. The first Indian among women to swim across the English channels—
(A) Mihir Sen (B) Aarathi Saha
(C) Sushmita Sen (D) Aishwarya Rai
Ans: B

17. Bachhendri Pal was the first Indian women—
(A) to climb mount Everest
(B) to cross the English Channel
(C) won the chess grandmaster title
(D) police
Ans: A

18. Wilson Jones of__________won the world’s first Billiards trophy—
(A) USA (B) Russia
(C) India (D) China
Ans: C

19. Neil Armstrang was the first person who__________first time.
(A) landed on the moon (B) made space fights
(C) float in space (D) All the above.
Ans: A

20. The first__________man to reach Mount Everest was Eric Baumgartner.
(A) handicapped (B) deaf
(C) dumb (D) blind
Ans: D

21. The leader of the expedition “ocean to sky” —
(A) Sir Edmund hillary (B) Bacchendri pal
(C) Neil armstarng (D) Bjorn Borg
Ans: A

22. The first person to reach south pole—
(A) Amudhan (B) Amundsen
(C) Robert ferry (D) Robert Peary
Ans: B

23. Mohammed Ali Jinnah was the first governer general of—
(A) India (B) Pakistan
(C) Afganistan (D) Sri Lanka
Ans: B

24. The first batsman to score three test centuries in the three successive Tests on debut.
(A) Sachin Tendulkar (B) Mohammed Azharuddin
(C) M.S. Dhoni (D) Rahul Dravid
Ans: B

25. World’s first cricketer to score more than 10,000 runs in his test career—
(A) Sachin Tendulkar (B) Sunil Gavaskar
(C) Don Bradman (D) Adam Gilchrist
Ans: B

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *