Assigning Artificial Values to Arithmetical Signs

Assigning Artificial Values to Arithmetical Signs

In this type of test, artificial signs are allotted to the actual Arithmetical signs +, –, × and  ÷ in the questions. The candidates should first of all convert these artificial signs into actual signs and then simplify according to the rule BODMAS.




Example

1. If x means –, – means x, + means ÷ and ÷ means + then—
13 – 12 ÷ 400 + 20 x 100 = ?
(A) 1/1760 (B) 76 (C) 176 (D) 186
(E) None of these
Ans : (B)

2. If – means ÷, ÷ means –, + means x and x means +, then—
12 – 4 x 7 + 8 ÷ 5 = ?
(A) 51 (B) 45 (C) 34 (D) 64
(E) None of these
Ans : (E)

3. If + means x, x means +, – means ÷ and ÷ means –, then—
16 x 2 ÷ 4 + 7 – 8 = ?
(A) 31 (B) 29/2 (C) 43/2 (D) 15
(E) None of these
Ans : (B)

4. If + means ÷, ÷ means –, – means x and x means +, then—
64 + 8 ÷ 6 – 4 x 2 = ?
(A) 34 (B) 16 (C) –14 (D) 24
(E) None of these
Ans : (C)

5. If + means –, – means x, x means ÷ and ÷ means +, then—
48 x 4 ÷ 7 + 8 – 2 = ?
(A) 3 (B) –5 (C) 35 (D) 16
(E) None of these
Ans : (A)

6. If + means –, – means x, x means ÷ and ÷ means +, then—
16 ÷ 4 x 2 – 5 + 8 = ?
(A) 58 (B) 50 (C) 44 (D) 42
(E) None of these
Ans : (E)

7. If + means ÷, ÷ means –, – means x and x means +, then—
12 + 2 x 9 ÷ 4 = ?
(A) 9 (B) 11 (C) 4 (D) 15
(E) None of these
Ans : (B)

8. If + means –, – means x, x means ÷ and ÷ means +, then—
12 x 4 ÷ 12 + 5 – 3 = ?
(A) 4 (B) 15 (C) 30 (D) 17
(E) None of these
Ans : (E)

9. If + means –, – means x, ÷ means +, and x means ÷, then—
25 x 5 ÷ 8 – 4 + 7 = ?
(A) 44 (B) 37 (C) 7 (D) 30
(E) None of these
Ans : (D)

10. If + means ÷, ÷ means –, – means x and x means +, then—
20 + 5 ÷ 7 x 6 – 8 = ?
(A) 51 (B) 59 (C) 37 (D) 45
(E) None of these
Ans : (D)

11. If 'p' means '–', 'q' means '+', 'r' means '÷' and 's' means 'x', then—
16 p 4 q 5 s 8 r 2 = ?
(A) –8 (B) 32 (C) 20 (D) 12
(E) None of these
Ans : (B)

12. If + means x, – means ÷, x means – and ÷ means +, then—
2 + 15 ÷ 15 – 3 x 8 = ?
(A) 43 (B) 27 (C) 35 (D) 28
(E) None of these
Ans : (B)

13. If + means x, ÷ means –, x means ÷ and means +, then—
5 + 12 ÷ 7 – 44 x 2 = ?
(A) 75 (B) 89 (C) 65 (D) 82
(E) None of these
Ans : (A)

14. If + means ÷, ÷ means –, – means x and x means +, then—
9 + 3 ÷ 5 – 3 x 7 = ?
(A) 5 (B) 15 (C) 25 (D) 10
(E) None of these
Ans : (E)

15. If 'a' means '÷', 'b' means '+', 'c' means '–' and 'd' means 'x'. then—
11 b 15 c 8 a 4 d 5 = ?
(A) 36 (B) – 16 (C) 26 (D) 16
(E) None of these
Ans : (D)

Other Chapter

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *